Acht beroemde Nederlandse modeontwerpers

Hoewel Nederland geen bijzonder groot land is, naar de standaard van de wereld zelfs vrij klein is – hebben we als land wel een heel aantal mensen die bekend zijn in het buitenland. Of het nu filmsterren zijn als Famke Janssen, Rutger Hauer en Jeroen Krabbé of andere mensen. Maar niet alleen op het gebied van acteren zijn we als Nederlands bekend, want ook internationaal hebben we op het gebied van mode zeker een naam opgebouwd. Een aantal van de volgende namen van beroemde Nederlandse modeontwerpers, zijn internationaal wellicht wel net zo bekend als de net genoemde filmsterren.

Een lijst met acht beroemde Nederlandse modeontwerpers

  • Frank Govers
  • Marlies Dekkers
  • Viktor & Rolf
  • Edgar Vos
  • Frans Molenaar
  • Hans Ubbink
  • Sheila de Vries
  • Theo Sijthoff

Maar hoewel Nederland, dus als eerder gezegd een klein land is heeft het wel een enorm aantal modeontwerpers voorgebracht waarvan Viktor & Rolf momenteel wel het meest succesvolle duo zijn wanneer je gaat kijken naar de populariteit vanuit de hele wereld gezien. Dit duo heeft vele prijzen gewonnen maar is binnen Nederland voor de mensen die zich geen couture kunnen veroorloven vooral bekend geworden met de collectie die ze ontworpen hebben voor H&M. De stukken waren veelvuldig voorzien van de strikken waar het duo zo bekend van is, en het meest gewilde stuk was de bruidsjurk die ontworpen was. De collectie was bijzonder draagbaar wat bij andere stukken van het duo in twijfel getrokken kan worden. De collectie was dan ook niet bijzonder vreemd binnen enkele uren al voor het grootste gedeelte uitverkocht online, en er stonden rijen met mensen voor de winkels. Een ander stuk dat door de pers van over de gehele wereld gezien is, is de bruidsjurk van prinses Mabel, de jurk die voorzien was van enorm veel strikken was ook een stuk gemaakt door Viktor & Rolf en over smaak valt er te twisten, maar het was zeker een statement stuk.

Ze heeft later een deel van de jurk nog weer gedragen als eerbetoon aan het echtgenoot die op dat moment nog in coma lag na zijn skiongeval. Een mouw van haar jurk was voorzien van een strik van de bruidsjurk – en ook dit ensemble was gemaakt door Viktor & Rolf. De prinses is dus een fan van het duo – en met haar nog veel meer mensen over de gehele wereld.